A precíziós mezőgazdálkodásban a meteorológiai állomásoknak kiemelkedő szerepük van.

  • segítségükkel nyomon követhető a közelmúlt csapadékmennyisége,
  • megjósolható, hogy mennyi csapadék várható,
  • mérhetővé válik a levegő páratartalma,
  • a szél és annak iránya,
  • a levélnedvesség
  • és egyéb paraméterek, az állomás összetettségétől függően.

Azért fontos ezeket rendszeresen megfigyelni, mert ezzel tudjuk optimalizálni az öntözések mennyiségét és idejét, valamin a növényvédelmi beavatkozások időpontját, ami a szántóföldi- és kertésuzeti növénytermesztésben kiemelt jelentőséggel befolyásolja a várható terméshozamot.

A Sencrop, szerintem a ma elérhető legjobb ár-érték arányú, rendkívül megbízhatóan működő, kiváló meteorológiai állomás, amit szívből ajánlok ügyfeleimnek.  Nagy előnye, hogy vezeték nélkül működik, ezáltal bárhová kihelyezhető és saját hálózattal bír. A rendszer összekapcsolható számos agrár-előrejelző modellel, többek közt az általam is gyarkan használt Xarvio rendszerével is kompatibilis, így a Sencrop állomásai a művelt területen elhelyezve valós idejű és megbízható időjárás adatokkal segítik a gazdálkodást, a gyűjtött adatokat pedig rögtön tudjuk elemezni a Xarvio adatkezelő rendszerében.

A Sencrop hálózat és saját állomásainak köszönhetően hozzáférhetünk a művelt területek időjárási jellemzőihez, illetve a terményre vonatkozó agronómiai megfigyelésekhez. A rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy valós időben és előrejelző üzemmódban is megjelenítheti a fenológiai fázisokat, a betegségek és kártevők kockázati státuszát.

Tavaszi akciójuk keretein belül 4 hónapig ingyenesen hozzáférést biztosítanak a gazdálkodó területeire vonatkozó agrometeorológiai adatokhoz. 

Ez az ajánlat a május 11. és június 1. között megrendelt, illetve kibővített díjcsomagokra vonatkozik.

A rendszert személy szerint már több ízben teszteltem és rendkívül megbízható adatokat szolgáltatott, melyre alapozva valóban megfontolt és jó döntést lehet hozni a termőföld optimális kihasználása és a növények legjobb növekedési eredményének eléréséhez.  Egy próbát mindenképp javaslok, amennyiben Ön is valós adatokon alapuló döntéseket szeretne hozni, ezzel maximalizálbva a várható terméshozamot.

További részletek és az akció igénybevétele ezen az oldalon találhatók: https://bit.ly/38dH5PA